Open studieavond van 9 oktober en lezing bevrijdingspastoraat van 30 oktober

De afgelopen twee maanden hebben, verdeeld over twee avonden, meerdere sprekers een lezing gehouden voor ons dispuut. Op maandag 9 oktober vond de studieavond plaats: we hebben negen docenten en rectores uit Ivoorkust, Centraal Afrikaanse Republiek en Oost-Congo mogen verwelkomen. Wij zijn met elkaar in gesprek gegaan over verschillende disciplines: namelijk de systematisch theologische, praktisch/missionaire en bijbelwetenschappelijke discipline. Verder spraken we over theologische discoursen die op dit moment in Afrika en Nederland spelen. Dit was een mooie gelegenheid om over de eigen grenzen heen te kijken.

Op maandag 30 oktober hadden een ontmoeting met Hans Maat, de directeur van het Evangelisch Werkverband. Hij heeft gesproken over hoe bevrijdingspastoraat, een praktijk die in de tijd van de Evangeliën aan de orde van de dag was, in onze tijd en context een rol speelt. Voorafgaand aan de avond hadden we een gezamenlijk liturgisch moment. We hebben met elkaar liederen gezongen, gelezen uit de bijbel en gebeden.

Beide avonden hebben we als indrukwekkend ervaren. We danken alle sprekers voor hun komst en we kijken uit naar de volgende avond op 11 december, wat weer een studieavond zal zijn.