Dieslezing 3 juni: “The Gospel Narratives – fact or fiction? Approaches to Ancient Literary Texts With a Historiographical Claim”

Bij deze van harte uitgenodigd voor de lezing van aankomende maandag 3 juni ter ere van onze Dies Natalis (Bonifatius wordt 9 jaar) in dezelfde week!

De avond zal om 20:00 beginnen in de kapel, waarna we ons zullen verplaatsen naar de filmzaal voor de lezing van dr. Susanne K. Luther. De titel van haar lezing is “The Gospel Narratives – fact or fiction? Approaches to Ancient Literary Texts With a Historiographical Claim.”

Het zal deze avond gaan over de vraag of feit vs. fictie een behulpzaam onderscheid is als het gaat om de canonieke evangelieën en hoe we kunnen omgaan met deze antieke teksten die historiografische verslagen van het leven van Jezus claimen te zijn, die zoveel verschillen van wat wij vandaag als historiografie of historiografische waarheid beschouwen.

U kent dr. Susanne K. Luther misschien al vanuit de Rijksuniversiteit Groningen, waar ze Assistent Professor of the New Testament Studies is sinds oktober 2018. Ze studeerde o.a. Teacher Training for Grammar Schools aan de Universität Erlangen-Nürnberg in Duitsland en deed een master Theological Research aan de University of Durham in Engeland. Haar expertise ligt in de evangelieën van Mattheüs en Johannes, de brief van Jakobus en apocriefen van het Nieuwe Testament. De lezing zal in het Engels gegeven worden.

Nogmaals van harte welkom!

Datum: 3 juni 2019
Locatie: PThU Groningen, Oude Ebbingestraat 25
Tijden: 20:00 uur: kapel // 20.15 uur: lezing // 22.00 uur: Borrel